Gua Sha massage: how to?

Wat is een Gua Sha?

Als u op zoek bent naar het magische hulpmiddel dat uw hele schoonheidsroutine zal veranderen, kijk dan niet verder dan de Jade Gua Sha van Never Naked. Het hartvormige huidverzorgingsproduct is niet alleen ontworpen om je dagelijkse schoonheidsroutine te verbeteren, maar ook om je te helpen ontspannen en tot rust te komen als je toe bent aan een spa-achtige behandeling. De gua sha is gemaakt van 100% natuurlijke jade, een steen waarvan gedacht wordt dat hij de geest kalmeert, negatieve gedachten loslaat en harmonie brengt.

Bekijk de Gua Sha stenen

Maar wat is een Gua Sha precies?

Maar wat is een gua sha precies? Gua sha wordt al duizenden jaren in de Chinese geneeskunde gebruikt en wordt ook wel de ‘Botox van het Verre Oosten’ genoemd, dankzij zijn verstevigende en verhelderende eigenschappen. De Gua Sha ontspant de gezichtsspieren, lift en verstevigt de huid, helpt bij de lymfedrainage en verhoogt de absorptie van huidverzorgingsingrediënten, het is de workout die uw huid nodig heeft.

Dus, pak je Gua Sha, een serum of sheet mask, en volg onze stap-voor-stap uitleg over hoe je Never Naked’s Jade Gua Sha gebruikt.

De achterkant van de nek

Breng voor de massage uw favoriete serum, olie, vochtinbrengende crème of sheet masker aan. De roller of Gua Sha zal helpen bij de absorptie van vitale ingrediënten. De roller of Gua Sha kan ook in de koelkast bewaard worden voor gebruik voor een extra verkoelend effect.

Gebruik de bovenkant van de Gua Sha en sleep de Gua Sha met stevige druk langs de achterkant van de nek omhoog. Wanneer je de haarlijn hebt bereikt, maak je drukkende bewegingen op het deel van de nek dat het meest gespannen aanvoelt. Herhaal deze reeks.

De hals

Met de naar binnen gebogen kant van het instrument, veeg je langs de zijkant van de nek van het sleutelbeen naar de kaaklijn. Wanneer u de kaaklijn bereikt, maakt u korte, scherpe drukbewegingen. Herhaal deze handeling voordat u naar de andere kant gaat.

De kaaklijn

Gebruik de top van de Gua Sha om met lichte druk de keel te masseren. Begin tussen de sleutelbeenderen, beweeg het instrument naar boven, volg de kromming van de nek en gebruik de twee punten om druk uit te oefenen op de kaaklijn.

Jukbeenderen

Met de gua sha op zijn kant, gebruik de ‘top van het liefdeshart’ om vegende bewegingen langs de kaaklijn & jukbeenderen te maken. Begin bij de kin en beweeg het instrument omhoog naar het oor. Herhaal deze reeks alvorens naar de andere kant te gaan.

De ogen

Gebruik de langste curve van het Liefdeshart om de zone onder de ogen te masseren. Plaats de gua sha plat tegen de binnenhoek van het oog en gebruik zachte druk om naar buiten te vegen in de richting van de haarlijn. Herhaal deze handeling voordat u naar de andere kant gaat.

De wenkbrauwen

Plaats de kleinere ‘love heart’ curve onder de wenkbrauw en de langere curve boven de wenkbrauw en veeg naar buiten in de richting van de haarlijn, de vorm van de ogen volgend. Gebruik zachte druk.

Het voorhoofd

Met de langste zijde van de gua sha, trek je het instrument omhoog van net boven de wenkbrauwen naar de top van het voorhoofd. Herhaal deze volgorde voordat u naar de andere kant gaat.

Tip: leg de Gua Sha in het zicht neer. Zo wordt je er vaker aan herinnerd om jezelf een gezichtsmassage te geven. Daarnaast is de Gua Sha steen niet enkel een fijne skincare tool om te gebruiken, maar is het ook nog een lust voor het oog! 

Gua sha stenen & Gua Sha sets

In de collectie van Never Naked vind je Gua Sha sets, bestaande uit een jaderoller & jade Gua Sha steen en een rozenkwarts roller & rozenkwarts Gua Sha steen. Perfect om cadeau te geven (aan jezelf!) en om af te wisselen in je skincare massage routine.

Ook kan je de Gua Sha stenen ‘los’ kopen in de plaats van in een set met een roller.

Bekijk alle Gua Sha stenen

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!