De werking van jade

Wat is jade?

Jade is een edelsteen die varieert van kleur van: smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet, één van de twee steensoorten die jade genoemd wordt. Er zijn ook verschillende andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Meestal wordt hier serpentijn voor gebruikt. Dit wordt soms verkocht onder de naam New Jade, maar dit is geen echte jade. Van New Jade wordt gezegd, dat het de werking van groene jade benadert.

Jade steen werking: de spirituele werking

Maar wat is dan precies de werking van jade? Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

Jade wordt als sinds het oude China gebruikt als huidverzorgingtool. De spirituele werking van de steen heeft

Dus, pak je Gua Sha, een serum of sheet mask, en volg onze stap-voor-stap uitleg over hoe je Never Naked’s Jade Gua Sha of Jade roller gebruikt.

Fysieke werking van jade

Naast een spirituele werking, heeft jade ook een fysieke werking op het lichaam (en gelaat). Elohim Jade werkt sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam via nieren, darmen en huid. Hij heeft ook een positieve werking op de bijnieren en blaas.

Groene jade werkt onder andere op het Hartchakra en bevordert hiermee meer (zelf)liefde, verzorging en tolerantie naar jezelf en anderen toe.

Het gebruiken van een gezichtsroller of gua sha steen van jade heeft als invloed: Het gebruik van de jade roller stimuleert de bloedcirculatie in je gezicht, waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit zou helende effecten hebben voor je huid en bovendien zorgen voor vermindering van wallen.

Bekijk alle jade gezichtsrollers

Groene jade werking

Groene jade, is de meest voorkomende kleur van jade stenen. Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie.

 

Voor de huid werkt groene jade als een gifstoffer verwijderaar. Ook vermindert het ontstekingen, wallen en rimpels rondom de ogen. Het minimaliseert vlekken rond de kin en kaaklijn, welke worden veroorzaakt door ophopingen van toxines.

De werking van witte jade

Naast groene jade stenen bestaat ook witte jade. De werking van witte jade is spiritueel gezien, net wat anders dan bij groene jade. Witte jade geeft je kracht en hernieuwt alle energie in je lichaam. Een echte power-boost voor je lijf en energiesysteem. Hierdoor is de steen goed bij herstel, of als je veel energie kunt gebruiken. Ook bij vermoeidheid kan de steen weldadig zijn.

Bekijk de witte jade gezichtsroller

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!