Soorten gezichtsrollers: welke facerollers zijn er?

Gezichtsrollers bestaan er in allerlei soorten en maten en zijn verkrijgbaar in diverse stenen en materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Jade steen & Rozenkwarts gezichtsrollers die met name bekend staan om de ontspannende werking maar ook aan Germanium metalen- & 3D gezichtsrollers die bekend staan als ‘Massage gezichtsrollers’.

Wij leggen je graag uit wat het verschil tussen verschillende soorten face rollers is. Een ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze verbeteren de uitstraling en de conditie van de huid!

Edelsteen gezichtsrollers & Gua Sha: Jade steen & Rozenkwarts

De meest bekende gezichtsrollers zijn gemaakt van Jade steen & Rozenkwarts. De Jade steen is een bekende edelsteen die wordt gekenmerkt door haar (mint)groene kleur. Rozenkwarts is gemaakt van roze kristal en te herkennen aan de roze kleur. Deze steen staat ook wel bekend om zelfliefde & liefde voor anderen. 

Naast Jade & Rozenkwarts vind je nog twee andere edelsteen rollers bij Never Naked, namelijk: de Opaal gezichtsroller & de Obsidiaan gezichtsroller.

De Opaal gezichtsroller is wit van kleur en gemaakt van Opaal steen. Dit is een steensoort die onderdeel is van de kwartsfamilie. De Obsidiaan gezichtsroller is gemaakt van zwarte Obsidiaan steen. Dit is een edelsteen die diepzwart van kleur is & een luxe uitstraling heeft.

Alle Edelsteen gezichtsrollers kenmerken zich door een grote steen & een kleine steen aan de uiteinden van de roller. De grotere steen is speciaal geschikt voor de grotere huidoppervlakken, zoals de wangen en het voorhoofd. De kleinere steen is geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen & de kleinere huidoppervlakken, zoals de kin.

Naast de Edelsteen gezichtsrollers vind je ook Gua Sha stenen in het aanbod van Never Naked. Dit is een steen in vlindervorm die gemaakt is van Xiuyan Jade steen of rozenkwarts. Hiermee schraap je als het ware het gezicht, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd.

Ontdek alle Edelsteen gezichtsrollers & Gua Sha stenen

Vibrerende Gezichtsrollers: Rozenkwarts & 3D Massage rollers

Naast de ‘standaard’ Rozenkwarts roller en de 3D Massage roller bestaan deze rollers in een elektrische, vibrerende variant.

De Elektrische Rozenkwarts roller set bestaat uit 1 roller met 2 verschillende opzetstukken. 1 voor de grotere huidoppervlakken & 1 voor de gevoelige huid. Bekijk de Elektrische Rozenkwarts roller set!

Ga je voor een intensieve gezichtsmassage? Bekijk dan de 3D Massageroller set goud. Dit is een set die bestaat uit twee verschillende rollers: de ‘Y-shape’ roller en de ‘T-shape’ gezichtsroller. Met de T-vormige roller masseer je de (onder)kin en kaaklijn & met de Y-vormige roller, met twee bollen aan het uiteinde, verstevig je de kaaklijn, jukbeenderen en natuurlijke gezichtscontouren!

Bekijk alle Elektrische gezichtsroller sets

3D Massagerollers

De 3D gezichtsrollers staan bekend om de twee ronden bollen aan het uiteinde van de rollers. Deze rollers zijn te herkennen aan de  ‘y’ en ‘v’ vorm die je in de roller ziet. Deze rollers zijn een ware work-out voor het gezicht. Deze rollers zijn met name geschikt om de collageen productie en elasticiteit van de huid te bevorderen en ‘back-in-shape’ te brengen. 

Deze rollers zijn ook geschikt voor de hals, decolleté en schouders. 

De 3D gezichtsrollers zijn verkrijgbaar in de kleuren rosé goud & zilver. Maar daarnaast bestaat er ook een 3D gezichtsroller met 2 Rozenkwarts bollen als uiteinde. Deze roller heeft dus zowel de zuiverende werking van Rozenkwarts als de intensere ‘firming’ massage werking van de 3D gezichtsroller. Best of both, right? 

Alle 3D Massagerollers

Vibrerende 3D rollers

Naast de ‘standaard’ 3D rollers bestaat ons aanbod ook uit de vibrerende 3D roller in de kleur goud. Deze roller bestaat uit 2 ronde bollen en kan middels de aan-/uitknop zowel vibrerend als ‘normaal’ worden gebruikt. De vibratie zal zorgen voor een intensere work-out voor het gezicht. In de set van de vibrerende roller is tevens een elektrisch ‘T-shape’ roller opgenomen. Deze roller is speciaal geschikt voor de kin en kaaklijn.

Bekijk de Vibrerende 3D Massageroller set in goud

Germanium rollers: voor het gezicht & lichaam

De Germanium liftende & verstevigende rollers zijn zowel geschikt voor het lichaam als voor het gezicht. Deze rollers staan bekend om het bevorderen van de bloedcirculatie en het aanmaken van collageen en het verbeteren van het metabolisme in de huid. Deze rollers bestaan uit 30 kleine zwarte Germanium stenen die de huid masseren en hierdoor celvernieuwing stimuleren. Benieuwd naar de voordelen van germanium rollers? Lees dan meer!

Bekijk alle Germanium gezichtsrollers

Alle verschillen tussen gezichtsrollers in 1 overzicht

 

Gezichtsroller soort:  Hoe ziet de roller eruit? Met name geschikt voor/bij:  Voordelen: 
Jade steen roller Roller met aan beide zijden een Jade steen(groot en klein), groen van kleur.  Het masseren & ontspannen van de huid 

Bij: Puffy eyes, wallen en donkere kringen

Onzuiverheden

Grove poriën 

Doffe huid

Ontspannende werking

Makkelijk in gebruik

Luxe uitstraling

Kan in de koelkast, voor een verkoelend effect 

Zorgt ervoor dat gezichtsproducten in de huid worden gemasseerd

Verkleint de poriën

Gladdere huid

Zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden ‘afgevoerd’

Heldere en frisse huid 

Lymfedrainage

Toename van collageen productie

Verbeteren van bloedcirculatie

Helpt (toekomstige) rimpels en lijntjes verminderen 

Rozenkwarts roller Roller met aan beide zijden een Rozenkwarts steen (groot en klein), roze van kleur.  Het masseren & ontspannen van de huid 

Bij: Puffy eyes, wallen en donkere kringen

Onzuiverheden

Grove poriën 

Doffe huid

Ontspannende werking

Makkelijk in gebruik

Luxe uitstraling

Kan in de koelkast, voor een verkoelend effect 

Zorgt ervoor dat gezichtsproducten in de huid worden gemasseerd

Verkleint de poriën

Gladdere huid

Zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden ‘afgevoerd’

Heldere en frisse huid 

Lymfedrainage

Toename van collageen productie

Verbeteren van bloedcirculatie

Helpt (toekomstige) rimpels en lijntjes verminderen 

Vibrerende Rozenkwarts roller Een roller met 2 opzetstukken: Rozenkwarts steen, zoals bij de roller, & een rond Rozenkwarts opzetstuk voor de huid rondom de mond, neus en ogen. De roller beschikt over een aan- en uitknop.  Het masseren & ontspannen van de huid 

Bij: Puffy eyes, wallen en donkere kringen

Onzuiverheden

Grove poriën 

Doffe huid

De voordelen van de Rozenkwarts roller maar dan met extra vibratie voor een intense gezichtsmassage. 
Germanium roller met steentjes Metallic roller met 30 kleine zwarte Germanium stenen.  Gezichtsmassage, verstevigende en liftende werking: 

Bij: Ouder wordende huid

Rimpels en lijntjes

Littekens

Liftende werking 

Maken gezichtscontouren beter zichtbaar

Gaat huidveroudering tekenen tegen (zoals rimpels en lijntjes)

Bevordert celvernieuwing

3D Massagerollers Rollers in een y/v shape met twee ronde bollen aan het uiteinde. Vaak zijn de rollers gemaakt van plastic of metaal (of Rozenkwarts) Gezichtsmassage, verstevigende en liftende werking: 

Bij: Ouder wordende huid

Rimpels en lijntjes

Littekens

Cellulitis 

Lymfedrainage 

Hoofdpijn en spanningen 

Liftende werking

Maken gezichtscontouren beter zichtbaar

Gaat huidveroudering tekenen tegen (zoals rimpels en lijntjes)

Haalt spanningen uit het gezicht 

Vibrerende gezichtsrollers 3D roller en T zone roller  Twee gouden tools: De 3D roller in ‘y’ shape, maar dan met een aan en uit knop! ‘T’ vormige roller, ook met een aan/uit knop.  Gezichtsmassage, verstevigende en liftende werking: 

Bij: Ouder wordende huid

Rimpels en lijntjes

Littekens

Cellulitis 

Lymfedrainage 

Hoofdpijn en spanningen 

Onderkin/dubbele kin 

De voordelen van de 3D roller maar dan met extra vibratie voor een intensere massage & een ‘T’ roller speciaal voor de (onder)kin. Deze roller is waterproof!
Gezichtsroller met naalden Roller met kleine naaldjes, of wel ‘micro needling’. Gezichtsmassage, verstevigende en liftende werking: 

Bij: Ouder wordende huid

Rimpels en lijntjes

Littekens

Bevordert celvernieuwing en -herstel en kan littekens minder zichtbaar maken. Note: deze rollers bieden wij op dit moment nog niet aan. De Germanium rollers zijn een goed alternatief! 

Meestgestelde vragen over gezichtsrollers & gua sha

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Een van de meest gestelde vragen rondom gezichtsrollers & Gua Sha stenen is: ‘Hoe gebruik je een gezichtsroller?’. Je hebt ‘m aangeschaft, of hij staat al langer op je wish list, maar wat doe je nou precies met zo’n beauty tool? Wij leggen het graag stapsgewijs aan je uit. Lees alles over hoe je een gezichtsroller gebruikt!

Hoe gebruik je een Gua Sha steen?

De Gua Sha is bedoeld om de huid mee te masseren en te schrapen. Zet de steen in een hoek van ongeveer 45 graden op je huid en zet lichte druk, waarna je in halen beweegt. Lees meer over hoe je een Gua Sha het beste kan gebruiken.

Wat is het effect van gezichtsrollers?

Gezichtsrollers zoals de bekende Rozenkwarts faceroller of de Gua Sha Jade steen zijn tools die je kan gebruiken om de spieren in het gezicht te laten ontspannen. En dat niet alleen, het zorgt tevens voor het verbeteren van de conditie van de huid, het afvoeren van vocht en afvalstoffen & zorgt voor een jeugdige glow.

Maar wat zijn naast de voordelen van gezichtsrollers, nou de effecten hiervan? Werkt het echt? En wat zie je dan als faceroller before & after? Hierop is helaas niet 1 antwoord mogelijk. Of een gezichtsroller of massagetool effect heeft op jouw huidconditie, hangt af van verschillende factoren, zoals:

 1. Hoe lang en hoe vaak je de gezichtsroller gebruikt (let op: oefen niet teveel druk uit, het moet ontspannend werken!)
 2. Of je de roller op de juiste manier gebruikt (lees meer over hoe je een gezichtsroller dient te gebruiken)
 3. Hoe jouw huidconditie is: heb je bijvoorbeeld veel of weinig rimpels & huidverouderingstekenen? Heb je last van donkere kringen, of helemaal niet?
 4. Ieder mens & iedere huid is anders: daar waar de een na een keer rollen al een verbetering ziet, duurt het bij de ander langer of is het resultaat minimaal zichtbaar.

Lees meer over het effect van gezichtsrollers.

Wat is het verschil tussen jade en rozenkwarts rollers?

Jade steen & rozenkwarts zijn edelstenen die gebruikt worden om gezichtsrollers & Gua sha stenen van te maken. Het gebruiken van jade stenen voor beauty rituelen komt oorspronkelijk uit China waar jade al vanaf oudsher werd gebruikt om de huid te masseren.

Een van de verschillen waaraan je vaak een jade gezichtsroller kan onderscheiden van een rozenkwarts gezichtsroller is de kleur. jade kenmerkt zich door een (mint)groene kleur, maar is ook verkrijgbaar in paars, wit & zwart. De bekende jade steen roller is vaak groen, maar dit hoeft dus niet zo te zijn.

Rozenkwarts is een steen die vaak lichtroze van kleur is. Deze steen behoort tot de kwarts-familie en heeft een transparante gloed. Naast de lichtroze variant vind je rozenkwarts rollers ook in een witte transparante kleur of een roodachtige kleur. De meest bekende rozenkwarts gezichtsrollers zijn lichtroze!

Lees meer over de verschillen tussen jade & rozenkwarts gezichtsrollers.

Wat zijn de voordelen van een Gua Sha steen?

Gua Sha stenen zijn dé beauty tool wanneer je de bloedsomloop in je gezicht wil verbeteren. Het regelmatig (een aantal keer per week) gebruiken van de Gua Sha stenen zorgt o.a. voor de volgende voordelen:

 1. De bloedsomloop wordt gestimuleerd
 2. Ontstekingen worden voorkomen, door het afvoeren van afvalstoffen
 3. Vochtophopingen & onzuiverheden worden afgevoerd door het masseren (en schrapen) van de huid
 4. Huidveroudering tekenen (zoals rimpels & lijntjes) worden voorkomen & verminderd
 5. Zorgt voor ontspanning van spieren in het gezicht
 6. Bevordert natuurlijke contouren in het gezicht, bijvoorbeeld voor de jukbeenderen & kaaklijn
 7. Vermindert roodheid & irritaties in het gezicht

Kortom: het gebruiken van de Gua Sha heeft een zuiverende & ontspannende werking op het gezicht. En zeg nou zelf: wanneer heb jij voor het laatst je gezicht gemasseerd? De Gua Sha helpt je hierbij!

Lees meer over de voordelen van Gua Sha stenen.

5.0
Erg mooi (Rozenkwarts Bol roller) & werkt fijn op m'n gezicht

Janine

Het aanbod van gezichtsrollers bestaat uit Edelsteen rollers, Vibrerende elektrische gezichtsrollers & 3D Massagerollers & Germanium massage rollers.

Bekijk de 3D Massageroller set

39,99

Faceroller acties

Uiteraard houden we je graag op de hoogte van gezichtsroller acties, aanbiedingen & de nieuwste items. Dit doen we via onze Social Media kanalen (Facebook & Instagram) en via de nieuwsbrief. Meld je aan!

  Frisse & glowy huid? Let's roll!

  Gezichtsrollers zijn niet meer weg te denken uit menig beauty-routine & wij begrijpen wel waarom. De rollers hebben een luxe uitstraling, zijn handig in gebruik & zorgen voor een frisse glow van de huid. Het aanbod varieert van Edelsteen gezichtsrollers & Elektrische vibrerende gezichtsroller (sets) tot Germanium gezichtsrollers en 3D Massagerollers. Voor welke roller ga jij? Let’s roll babes!

  Frisse & glowy huid? Let's roll!

  Edelsteen of Massagerollers?

  Ben je op zoek naar een edelsteen roller, gemaakt van Rozenkwarts, Opaal, Obsidiaan of Jade steen? Of ga je voor een 3D Massage roller, ook wel de ‘y’-shape roller genoemd. Beiden type rollers zorgen voor een boost in collageen & verbeterde bloedsomloop. Het verschil is dat de 3D rollers zorgen voor een intensieve massage van het gezicht, voor een versteviging van de huid. No botox needed!

  Edelsteen of Massagerollers?