Wat zijn Gua Sha schrapers?

Gua Sha schrapers zijn gezichtsmassage tools gemaakt van diverse edelstenen. Gua Sha stenen vind je in diverse vormen & in verschillende kleuren. Zo zijn er Gua Sha stenen in hartvormige of vlindervormige vormen maar ook in rechthoekige vormen vind je deze massage tools. 

Stenen gemaakt van Jade werden al in het oude China gebruikt als medische & traditionele tool en zijn nu ook onmisbaar in jouw beauty routine. Bij een massage met de Gua Sha stenen draait het om het schrapen van de huid met een glad geslepen tool. Wij adviseren je om de huid eerst in te smeren met olie, voordat je met de Gua Sha steen aan de slag gaat.

Gua Sha bestaat uit het schrapen met een speciale schraper over de huid waarop olie is aangebracht. Het is een manier om onzichtbare stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen.

Hoe gebruik je Gua Sha stenen?

Gua Sha jade of rozenkwarts: welke steen past bij jou?

Gua Sha stenen voor het gezicht zijn zowel verkrijgbaar gemaakt van Rozenkwarts als 100% Jade steen. Een van de verschillen waaraan je vaak een Jade gezichtsroller kan onderscheiden van een Rozenkwarts gezichtsroller is de kleur. Jade kenmerkt zich door een (mint)groene kleur, maar is ook verkrijgbaar in paars, wit & zwart. De bekende Jade steen roller is vaak groen, maar dit hoeft dus niet zo te zijn. Een Rozenkwarts Gua Sha schraper, of gezichtsroller is (licht) roze tot witachtig van kleur.

Lees meer over het verschil tussen jade & rozenkwarts

Waar is Gua Sha goed voor?

Het (regelmatig) gebruiken van een Gua Sha schraper kent vele voordelen, waaronder:
 • stimulering van de bloedsomloop.
 • stimulering van de celvernieuwing;
 • ontspanning in je gezichtspieren;
 • vochtophoping uit je gezicht te laten verdwijnen;
 • verminderde roodheid;
 • natuurlijke contouring van je gezicht.
Voordelen van Gua Sha

Wat is de beste Gua Sha?

Welke Gua Sha goed is voor jouw gezicht & huidconditie, hangt geheel af van welke steen jouw voorkeur heeft. Heb je en onrustige en onzuivere huid? Kies dan voor een Jade Gua Sha. Jade heeft een zuiverende werking.

De Rozenkwarts Gua Sha is geschikt voor vrijwel ieder huidtype. Welke Gua Sha het beste is voor jouw huid, hangt dus met name af van jouw persoonlijke voorkeur. Zowel Rozenkwarts Gua Sha als Jade Gua Sha zorgen voor een toename van bloedcirculatie in het gezicht, het afvoeren van vocht (lymfedrainage) en het verbeteren van de elasticiteit van de huid.

Hoe moet je een Gua Sha gebruiken?

Hoe gebruik je de Gua Sha-steen?
 1. Breng olie of serum aan.
 2. Begin van onder naar boven.
 3. Van kin tot slapen en over je wangen.
 4. Masseer je ogen met de smalle kant.
 5. Over je voorhoofd tegen hoofdpijn.

Meer weten over hoe je de Gua Sha steen kan gebruiken? Lees dan de volledige how to!

Gua Sha steen gebruiken

Hoe vaak moet je een Gua Sha gebruiken?

Gua Sha kan een snelle remedie zijn voor wallen en fijne lijntjes, maar langdurige resultaten worden het best behouden bij consequent gebruik, 2 tot 3 keer per week tot 1/2 keer per dag (‘s avonds of ‘s morgens).
Ons advies hierbij is om de Gua Sha te gebruiken zodra jij hier behoefte aan hebt, dit kan 1 tot 2 keer per dag zijn. Maar dit mag ook 2/3 keer per week.
Het regelmatig gebruiken van de Gua Sha schraper heeft een (langduriger) effect op de huidconditie.
Het effect van Gua Sha

Welke Gua Sha moet ik kopen?

Je kunt een Jade Gua Sha steen kopen of een Gua Sha van rozenkwarts. Ook zijn Gua Sha’s verkrijgbaar in verschillende vormen, zo vind je hartvormige- maar ook rechthoekige en vlinder Gua Sha stenen. Bij Never Naked bieden wij zogeheten vlinder Gua Sha stenen aan: deze hebben een gemakkelijke vorm om te masseren en de huid te contouren.

Jade steen Gua Sha kopen

Naast de Jade steen rollers vind je in de collectie ook een Gua Sha Jade steen. Dat is een vlindervormige steen gemaakt van Jade. Wist je dat de Gua Sha steen ook wel de Gua Sha schraper wordt genoemd? Deze steen schraap je als het ware over het gezicht, waardoor vochtophopingen (lymfedrainage) worden verminderd & afvalstoffen worden afgevoerd.

Ben je benieuwd naar de verschillende jade steen gezichtsrollers? Bekijk dan eens de mintgroene gezichtsroller & de donkergroene jade steen gezichtsroller.

Bekijk alle Jade steen rollers

Rozenkwarts Gua Sha & Rozenkwarts Gua Sha & roller set

De Gua Sha Rozenkwarts massagesteen is de nieuwste gezichtsmassagetool in de collectie van Never Naked. Rozenkwarts staat symbool voor zelfliefde en liefde voor een ander. De hartvormige Gua Sha steen past hier, met haar roze kleur, goed bij. Daarnaast bestaat er nu ook de Rozenkwarts Gua Sha & gezichtsroller set.

Bekijk de Rozenkwarts Gua Sha set

Gua Sha sets

Naast de ‘losse’ Gua Sha stenen van rozenkwarts en jade, bestaan er ook 2 verschillende Gua Sha sets.

In deze sets vind je een Gua Sha met roller. Bijvoorbeeld de jade Gua Sha & de jade gezichtsroller, of de rozenkwarts Gua Sha set, bestaande uit de Gua Sha & rozenkwarts gezichtsroller.

De sets zijn het perfecte cadeau (voor jezelf)!

Bekijk alle Gua Sha stenen

De voordelen van een Gua Sha

De voordelen van gua sha’s gebruiken in je beautyroutine zijn er genoeg!

 • Het gebruiken van de Gua Sha steen zorgt voor het ontspannen van de spieren in het gezicht
 • Een toename in bloedsomloop
 • Gezwollen oogleden, wallen en donkere kringen worden verminderd
 • Gaat tekenen van huidveroudering tegen, zoals rimpels & lijntjes
 • Voert afvalstoffen en vochtophopingen af

Let op: i.v.m. hygiëne is het niet mogelijk om de Gua Sha stenen te retourneren. Zo waarborgen wij de kwaliteit en hygiëne van onze producten. Heb je vragen over de Gua Sha stenen? Stuur ons dan een bericht op Instagram, Facebook of via info@nevernaked.nl. We helpen je graag.

Voordelen van Gua Sha

Gua Sha steen FAQ

Hoe gebruik je een Gua Sha steen?

De Gua Sha is bedoeld om de huid mee te masseren en te schrapen. Zet de steen in een hoek van ongeveer 45 graden op je huid en zet lichte druk, waarna je in halen beweegt. Lees meer over hoe je een Gua Sha het beste kan gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een Gua Sha steen?

Gua Sha stenen zijn dé beauty tool wanneer je de bloedsomloop in je gezicht wil verbeteren. Het regelmatig (een aantal keer per week) gebruiken van de Gua Sha stenen zorgt o.a. voor de volgende voordelen:

 1. De bloedsomloop wordt gestimuleerd
 2. Ontstekingen worden voorkomen, door het afvoeren van afvalstoffen
 3. Vochtophopingen & onzuiverheden worden afgevoerd door het masseren (en schrapen) van de huid
 4. Huidveroudering tekenen (zoals rimpels & lijntjes) worden voorkomen & verminderd
 5. Zorgt voor ontspanning van spieren in het gezicht
 6. Bevordert natuurlijke contouren in het gezicht, bijvoorbeeld voor de jukbeenderen & kaaklijn
 7. Vermindert roodheid & irritaties in het gezicht

Kortom: het gebruiken van de Gua Sha heeft een zuiverende & ontspannende werking op het gezicht. En zeg nou zelf: wanneer heb jij voor het laatst je gezicht gemasseerd? De Gua Sha helpt je hierbij!

Lees meer over de voordelen van Gua Sha stenen.

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Een van de meest gestelde vragen rondom gezichtsrollers & Gua Sha stenen is: ‘Hoe gebruik je een gezichtsroller?’. Je hebt ‘m aangeschaft, of hij staat al langer op je wish list, maar wat doe je nou precies met zo’n beauty tool? Wij leggen het graag stapsgewijs aan je uit. Lees alles over hoe je een gezichtsroller gebruikt!

Wat is het effect van gezichtsrollers?

Gezichtsrollers zoals de bekende Rozenkwarts faceroller of de Gua Sha Jade steen zijn tools die je kan gebruiken om de spieren in het gezicht te laten ontspannen. En dat niet alleen, het zorgt tevens voor het verbeteren van de conditie van de huid, het afvoeren van vocht en afvalstoffen & zorgt voor een jeugdige glow.

Maar wat zijn naast de voordelen van gezichtsrollers, nou de effecten hiervan? Werkt het echt? En wat zie je dan als faceroller before & after? Hierop is helaas niet 1 antwoord mogelijk. Of een gezichtsroller of massagetool effect heeft op jouw huidconditie, hangt af van verschillende factoren, zoals:

 1. Hoe lang en hoe vaak je de gezichtsroller gebruikt (let op: oefen niet teveel druk uit, het moet ontspannend werken!)
 2. Of je de roller op de juiste manier gebruikt (lees meer over hoe je een gezichtsroller dient te gebruiken)
 3. Hoe jouw huidconditie is: heb je bijvoorbeeld veel of weinig rimpels & huidverouderingstekenen? Heb je last van donkere kringen, of helemaal niet?
 4. Ieder mens & iedere huid is anders: daar waar de een na een keer rollen al een verbetering ziet, duurt het bij de ander langer of is het resultaat minimaal zichtbaar.

Lees meer over het effect van gezichtsrollers.

Biedt Never Naked gratis verzending?

Is het bezorgadres van jouw bestelling in Nederland? En heb je voor meer dan 50,00 euro besteld? Dan brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Je kan het brievenbuspakje binnen 1-2 werkdagen ontvangen!

Is het bezorgadres van jouw bestelling in België? Dan betaal je 13,00 verzendkosten per order.

5.0
Erg mooi (Rozenkwarts Bol roller) & werkt fijn op m'n gezicht

Janine

Gua Sha nieuws

Uiteraard houden we je graag op de hoogte van gezichtsroller acties, aanbiedingen & de nieuwste items. Dit doen we via onze Social Media kanalen (Facebook & Instagram) en via de nieuwsbrief. Meld je aan!

  Frisse & glowy huid? Let's Gua Sha!

  Gezichtsrollers & Gua Sha stenen zijn niet meer weg te denken uit menig beauty-routine & wij begrijpen wel waarom. De rollers hebben een luxe uitstraling, zijn handig in gebruik & zorgen voor een frisse glow van de huid. Het aanbod varieert van Edelsteen gezichtsrollers & Elektrische vibrerende gezichtsroller (sets) tot Germanium gezichtsrollers en 3D Massagerollers. Voor welke roller ga jij? Let’s roll babes!

  Frisse & glowy huid? Let's Gua Sha!