Gua Sha massage: how to?

Wat is een Gua Sha?

Een Gua Sha is een massage tool die gemaakt is van edelsteen. De meest bekende Gua Sha stenen zijn gemaakt van jade steen of rozenkwarts. Deze stenen zijn vaak hart- of vlindervormig en worden gebruikt om het gezicht mee te masseren.

Wist je dat het gebruiken van de Gua Sha afstamt uit het oude China? Hier wordt de traditionele medische Gua Sha behandeling al eeuwenlang toegepast. De huid wordt tijdens deze massage als het ware geschraapt door de steen, in combinatie met een speciale olie.

Bekijk de Gua Sha stenen

Gua Sha gebruiken

Nu je weet wat een Gua Sha steen is, wordt het tijd om erachter te komen hoe je de Gua Sha stenen het beste kan gebruiken in je skincare routine!

Het belangrijkste in de Gua Sha behandeling is dat je ervoor zorgt dat je een schone steen hebt, olie & een gereinigd gezicht. Om een goede skincare routine te creëren, is het belangrijk om de huid eerst zorgvuldig te reinigen, voordat we beginnen met de Gua Sha massage.

Let er bij het gebruiken van een Gua Sha altijd op dat je de steen in een hoek van 45 graden op je huid plaatst. Wanneer je de steen loodrecht gebruikt, is de werking te hard. Duw de steen nooit te hard op je huid! Het is normaal dat je huid rood wordt na gebruik van de Gua Sha, maar pijnlijk mag de massage niet zijn.

Gua sha face massage, dit heb je nodig:

  1. Make-up remover & handdoek
  2. Je (nieuwe) Gua Sha steen
  3. Je favoriete moisturizer, serum of olie!

Duur: ±10 minuten

Gua Sha massage stap 1: reinigen van de huid

De basis van een gezichtsmassage is op een droog en gereinigd gezicht. Zorg er daarom voor dat alle make-up(resten) verwijderd zijn en dat de huid droog en schoongemaakt is. Zorg er ook voor dat de Gua Sha schoon & droog is. Dit doe je door de roller op voorhand af te spoelen met lauwwarm water & hierna goed af te drogen. 

 

Gua Sha massage stap 2: olie, serum of moisturizer

De Gua Sha steen glijdt makkelijker over de huid wanneer je dit in combinatie gebruikt met olie, serum of een moisturizer. Ga je voor de eerste keer aan de slag met de Gua Sha massage steen? Dan is ons advies om de huid eerst in te smeren met een van deze producten.

Dit mag, indien je dit fijn vindt, maar is geen must! Het is mogelijk om de Gua Sha te gebruiken op een droog en schoon gezicht i.p.v. in combinatie met een huidverzorgingsproduct. 

Gua sha massage stap 3: Gua sha kaaklijn massage

We starten met het masseren van de kaaklijn met de Gua Sha steen. Gebruik hiervoor de V-vormige kant van de steen om je kaaklijn te masseren. Belangrijk bij het gebruiken van een Gua Sha steen of gezichtsroller is dat je ten alle tijden van binnen naar buiten dient te rollen of schrapen. Zo worden vocht & afvalstoffen afgevoerd, in de plaats van naar het gezicht toe geduwd.

Bij het masseren van de kaaklijn houd je de gebogen kant van de Gua Sha tegen de huid, start vanaf de kin, en glijdt met zachte druk van de kin naar de kaaklijn, richting de haarlijn. Herhaal deze beweging 5-10 keer & ga hierna over op de andere kant van het gezicht.

Gua sha massage stap 4: ogen

Stap 5 in de massage is de huid rondom de ogen. De Gua Sha steen kan hierbij gebruikt worden om de ogen minder ‘puffy’ te maken. Het vocht rondom de ogen wordt afgevoerd & de verkoeling van de steen helpt bij het creeren van een uitgeslapen look. Ga hierbij heel voorzichtig te werk, omdat de huid rondom de ogen zeer delicaat is. Gebruik hierbij de smalste kant van de steen (de onderkant van het hart), leg dit onder de ogen en verplaats de steen (zonder druk) richting de slapen.

Gua sha massage stap 5: voorhoofd

Na het masseren van de huid rondom de ogen is het tijd om het voorhoofd te masseren. Velen vinden het fijn om de Gua Sha steen te gebruiken voor een massage bij hoofdpijn of (lichte) migraine. Hierdoor kan de druk of spanning in het hoofd verminderen. Ook hierbij geldt: probeer dit uit zonder teveel druk. Het gebruiken van de Gua Sha mag absoluut niet pijnlijk zijn.

Plaats de Gua Sha steen met de lange zijde vanaf het midden van het voorhoofd naar de haarlijn aan de zijkanten van het gezicht of de haarlijn in het midden van het gezicht.

Wat ook fijn kan aanvoelen is om het midden van de Gua Sha steen te gebruiken dit vanaf het midden tussen de wenkbrauw, naar beneden te schrapen over de neus, tot het puntje van je neus.

Gua sha massage stap 6: Gua Sha reinigen

Omdat de Gua Sha massage steen in direct contact is gekomen met de huid is het belangrijk om deze te reinigen met lauwwarm water. Droog de Gua Sha goed af met een zachte doek & berg de roller op in bijgeleverd satijnen zakje. Bewaar de steen op een droge (niet in de badkamer) & donkere plek. Zo behoudt de steen haar kleur & conditie het best.

Tip: leg de Gua Sha in het zicht neer. Zo wordt je er vaker aan herinnerd om jezelf een gezichtsmassage te geven. Daarnaast is de Gua Sha steen niet enkel een fijne skincare tool om te gebruiken, maar is het ook nog een lust voor het oog! 

Gua sha stenen & Gua Sha sets

In de collectie van Never Naked vind je Gua Sha sets, bestaande uit een jaderoller & jade Gua Sha steen en een rozenkwarts roller & rozenkwarts Gua Sha steen. Perfect om cadeau te geven (aan jezelf!) en om af te wisselen in je skincare massage routine.

Ook kan je de Gua Sha stenen ‘los’ kopen in de plaats van in een set met een roller.

Bekijk alle Gua Sha stenen

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!