Mee-eters verwijderen

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn oneffenheden die worden veroorzaakt door een verstopping in het haarzakje, ook wel het follikel genoemd. Door een ophoping van dode huidcellen, talg, haartjes en bacteriën ontstaan mee-eters. Mee-eters worden ook wel comedonen of blackheads genoemd en zijn te herkennen aan zwarte (kleine) puntjes op de huid. Vaak vind je mee-eters rondom de vettere huid oppervlakken, denk aan de neus, (boven)lip en boven of naast de wenkbrauw. Maar ook op het lichaam kan je deze oneffenheden terugvinden. De rug en (tussen) de bovenbenen zijn plekken waar mee-eters zichtbaar zijn. Met name plekken waar de talgproductie het meest actief is (T-zone & rug) zijn zones waar mee-eters zich vormen.

Wat is het verschil tussen puistjes en mee-eters?

Mee-eters worden vaak verward met puistjes, dit zijn het echter (nog) niet. Wanneer de bacteriën in de mee-eter toenemen, kan dit zich ontwikkelen tot een puistje. Maar dit betekent niet dat elk puistje is ontstaan vanuit een mee-eter. Heb je last van deze blackheads? Lees dan meer om erachter te komen hoe je dit kan voorkomen & hoe je mee-eters kan verwijderen!

Hoe krijg je mee-eters?

Mee-eters ontstaan door een verstopping in het haarzakje onder de huid. Deze comedonen ontstaan door een ophoping van dode huidcellen, talg, haartjes en bacteriën. Mee-eters zijn zwart gekleurd doordat de verstopping in het haarzakje op het huidoppervlak ligt. Dit komt in contact met licht en zuurstof, waardoor de toplaag oxideert en zwart kleurt.

Hoe voorkom je mee-eters?

Het liefst voorkom je het krijgen van mee-eters. Maar helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Het beste wat je kan doen om mee-eters en comedonen te voorkomen is het schoonhouden van de huid, om zo de talgproductie van de huid te reguleren. Reinig de huid ‘s ochtends & ‘s avonds en zorg ervoor dat je dit doet met schone handen & gezichtsreiniging tools. Daarnaast is het advies om de huid te reinigen met een cleanser, facewash & make-up grondig te verwijderen met bijvoorbeeld siliconen gezichtsreinigingspads. Spoel de huid goed af & verzorg deze met een voedende creme & serum. Eens per week gebruik maken van een gezichtsmasker hoort bij het reinigen & verzorgen van de huid. Tip: met de siliconen gezichtsmaskerkwasten breng je dit gemakkelijk aan (zonder contact met de handen) op de huid & verwijder je het gezichtsmasker met de borstelzijde, in een handomdraai.

Bekijk alle gezichtsreiniging tools

Hoe verwijder je mee-eters? Mee-eter verwijderaar sets!

Mee-eters kan je op verschillende manieren verwijderen. Met plakstrips, tandpasta of zelfs het uitdrukken met de vingers of nagels zijn manieren waarop je dit kan doen. Echter, het advies is om dit op een zo hygiënisch mogelijke wijze te doen. De reden dat de mee-eters ontstaan is namelijk vanuit bacteriën. Gebruik bijvoorbeeld een comedonenlepel set, ook wel een mee-eter verwijderaar set genoemd.

Mee-eter remover
Hoe verwijder je mee-eters? Mee-eter verwijderaar sets!

Hoe verwijder je mee-eters met een comedonenlepel?

Met deze comedonenlepels, die je vind in de mee-eter verwijderaar set, druk je mee-eters uit op een hygiënische manier. Belangrijk is dat je de tools zoals de comedonenlepels reinigt met een beetje pure alcohol voordat je de blackheads gaat verwijderen. Plaats vervolgens een van de tools rondom de mee-eter en druk, met beleid, de comedonenlepel op de huid. Schraap hier vervolgens omheen, zodat de mee-eter & bijbehorend talg uit de huid wordt gedrukt.

Mee-eters verwijderen gezicht (neus, lip & voorhoofd)

Mee-eters vind je dus vaak rondom de T-zone op het gezicht. Dit zijn de zones waar de talgproductie het meest actief is & waar oneffenheden zoals blackheads ontstaan. Wil je mee-eters uitdrukken rondom de neus, (boven)lip of op het voorhoofd? Een mee-eter remover tool kan je hierbij helpen.

Mee-eters verwijderen lichaam: rug & (boven) benen

Op het lichaam kan je ook mee-eters vinden. Zo zijn de rug en benen plekken op het lichaam waar mee-eters zich kunnen voordoen. Hoe je mee-eters op de rug verwijderd? Dit kan je het beste op dezelfde manier doen als hoe je mee-eters uitdrukt op het gezicht. Doe dit met beleid en met schone handen & een schone mee-eter toolset. De mee-eter toolsets van Never Naked zijn verkrijgbaar in twee kleuren: rosé goud & zilver. De sets zijn gemaakt van RVS. Hierin vind je 4 comedonenlepels met diverse uiteinden als tool, denk aan lepels, schrapers en een haakje. De mee-eter lepels zijn opgeborgen in een plastic doosje, waarin je de set kan bewaren. 

 

Wil je meer weten over hoe je de huid schoon kan houden, reinigen en verzorgen? Lees dan meer over skincare routines!

Skincare routine

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent facerollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!