Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Een gezichtsroller is een klein, handzaam hulpmiddel waarmee je je gezicht kunt masseren. Het is meestal gemaakt van steen, zoals jade of kwarts, en heeft een glad, bolvormig oppervlak. Sommige mensen geloven dat het gebruik van een gezichtsroller kan helpen bij verschillende huidproblemen, zoals rimpels, donkere kringen en wallen.

 

Je bent je aan het oriënteren op het gebied van facerollers, dermarollers & gezichtsrollers. Of wellicht heb je net een gezichtsroller besteld. Good for you! Met dit stappenplan ben je klaar om de roller te gebruiken. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit het beste kan doen. Let’s roll!

Hoe je een gezichtsroller gebruikt: overview!

 • Reinig je gezicht voordat je de roller gebruikt. Was je gezicht met een zachte reiniger en dep het droog. Breng eventuele serums of oliën aan die je gewoonlijk gebruikt. Deze kunnen ervoor zorgen dat de roller soepeler over je huid glijdt.
 • Begin bij je voorhoofd. Gebruik zachte druk terwijl je het apparaat vanuit het midden van je voorhoofd naar buiten rolt, naar je slapen toe. Herhaal deze beweging 3-5 keer.
 • Ga omlaag naar je wangen. Begin opnieuw bij het midden van je wangen en rol naar buiten, naar je oren toe. Herhaal deze stap 3-5 keer op elke wang.
 • Rol onder je ogen. Wees heel voorzichtig in dit gebied. Begin bij de binnenste hoek van elk oog en rol naar buiten, naar je slapen toe.
 • Rol niet over oneffenheden of kwetsbare huid.
 • Eindig op je hals.
 • Gebruik zachte druk terwijl je vanaf de basis van je nek omhoog rolt naar je kin. Herhaal deze stap 3-5 keer.
 • Spoel eventuele serums of oliën van je huid als je klaar bent met rollen. Je kunt desgewenst vochtinbrengende crème aanbrengen.
 • Bewaar de roller op een koele, droge plaats als je hem niet gebruikt

Gezichtsroller gebruiken? Dit heb je nodig: 

 1. Make-up remover & handdoek
 2. Je (nieuwe) gezichtsroller 
 3. Je favoriete moisturizer, serum of olie!

Duur: ±10 minuten

Gezichtsroller gebruiken? Dit heb je nodig: 

Stap 1: Reinig de huid & zodat de huid droog, schoon & make-up vrij is

De basis van een gezichtsmassage is op een droog en gereinigd gezicht. Zorg er daarom voor dat alle make-up(resten) verwijderd zijn en dat de huid droog en schoongemaakt is. Zorg er ook voor dat de roller schoon & droog is. Dit doe je door de roller op voorhand af te spoelen met lauwwarm water & hierna goed af te drogen. 

 

*Stap 2: Breng je favoriete moisturizer, serum of olie aan op het gezicht 

*Dit mag, indien je dit fijn vindt, maar is geen must! Het is mogelijk om de roller te gebruiken op een droog en schoon gezicht i.p.v. in combinatie met een huidverzorgingsproduct. 

Let op: de 3D Massagerollers mogen niet in combinatie met een verzorgingsproduct gebruikt worden. Het advies is om deze rollers enkel op een droog & schoon gezicht gebruiken.

Stap 3: Start de massage: voorhoofd & frons (120 seconden)

Pak de roller met een hand vast en rol deze over het voorhoofd.

Dit kan je het beste doen met de grote zijde van de roller indien je een ‘standaard’ gezichtsroller gebruikt.

Begin tussen de wenkbrauwen en rol de roller omhoog tot de haargrens.

Herhaal dit zo’n ± 60 seconden, of langer indien gewenst.

Stap 3: Start de massage: voorhoofd & frons (120 seconden)

Stap 4: Wangen & jukbeenderen (120 seconden)

Plaats de grote zijde van de roller tegen de zijkant van de neus op de wang & rol vanaf de wang over het jukbeen richting de haargrens (boven het oor). Je rolt hierbij dus in een opwaartse beweging over de wang. Herhaal dit ±60 seconden op de linker- & rechterwang.

Stap 5: Wenkbrauwen & slapen (60 seconden)

Nu draaien je de roller om zodat je met de kleine steen van de roller (indien je gebruik maakt van de ‘standaard’ gezichtsroller) kan gaan rollen. Plaats de roller op het begin van de wenkbrauw en rol van binnen naar buiten, richting de slapen. Herhaal dit bij je andere wenkbrauw. In totaal rol je 30 seconden per wenkbrauw.

Stap 5: Wenkbrauwen & slapen (60 seconden)

Stap 6: Oogleden & wallen (120 seconden)

Iedereen wordt wel eens wakker met gezwollen oogleden, donkere kringen of wallen onder zijn of haar ogen. Door te rollen met (de kleine zijde van de) gezichtsroller vanaf de traangoot naar de slapen wordt het vocht afgevoerd & zie je er een stuk frisser uit. De huid rondom de ogen is erg dun & gevoelig. Rol daarom zachtjes & oefen weinig tot geen druk uit rondom de ogen. Wil je extra snel wakker worden? Leg dan de roller voordat je gaat rollen (maximaal 10 minuten voor gebruik) in de koelkast!

Stap 7: Kin & kaaklijn contouren (90 seconden)

Contouren is hot! Gebruik de (kleine zijde van de) faceroller en rol vanaf het midden van de kin langs de kaaklijn. Heb je dit 60 seconden aan beide zijden gedaan? Rol dan vanaf de onderlip over de kin en stop bij de hals. Doe dit 60 seconden!

Stap 8: Kin & hals (90 seconden)

Als laatste stap in deze gezichtsmassage masseer je de hals. Gebruik hiervoor de grote zijde van de gezichtsroller & rol vanaf de kin & kaaklijn, van boven naar beneden, en stop ter hoogte van het sleutelbeen. Herhaal dit ± 90 seconden en de gezichtsmassage zit erop!

Stap 9: Reinig de gezichtsroller

Omdat de roller in direct contact is gekomen met de huid is het belangrijk om de gezichtsroller te reinigen na afloop met lauwwarm water. Droog de roller goed af met een zachte doek & berg de roller op in bijgeleverd satijnen zakje. Bewaar de roller op een droge (niet in de badkamer) & donkere plek. Zo behoud de roller haar kleur & conditie het best.

Stap 10: Eat, sleep, roll, repeat (& share)!

Je eerste stap is gezet & nu is het belangrijk om dit te blijven herhalen. Het liefst dagelijks, zo’n 10 minuten! Begin de dag met een gezichtsmassage voor een frisse start, of sluit de dag af met een skincare moment voor jezelf.

Wij kunnen niet wachten om te horen wat jouw ervaringen zijn, dus post, review & deel je ervaringen op Facebook, TikTok & Instagram en tag @nevernakedofficial & plaats de de volgende hashtag #nevernakedofficial & #nevernakedskincare. We can’t wait to meet you!

Conclusie: hoe gebruik je een gezichtsroller?

Gezichtsrollers zijn kleine handapparaten waarmee je je gezicht kunt masseren. Ze zijn meestal gemaakt van steen, zoals jade of kwarts, en hebben een glad, bolvormig oppervlak. Sommige mensen geloven dat het gebruik van een gezichtsroller kan helpen bij verschillende huidproblemen, zoals rimpels, donkere kringen en wallen, door de doorbloeding van het gebied te verhogen en de lymfedrainage te bevorderen . Als je besluit een gezichtsroller te gebruiken, volg dan deze stappen voor een correct en veilig gebruik. Onthoud: begin in het midden van je gezicht en rol naar buiten richting je haargrens. Wees voorzichtig met je huid – je wilt niet te veel druk uitoefenen. Gebruik je gezichtsroller ‘s morgens of ‘s avonds, of allebei! Zorg ervoor dat je daarna een goede moisturizer gebruikt.

Jade roller gebruiken? Lees meer!

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!