Gua Sha before & after - wat is het effect?

Wat is het effect van Gua Sha?

Een van de meest gestelde vragen omtrent Gua Sha is: wat is het effect van Gua Sha? En hoe ziet een Gua Sha before & after eruit? Laten we beginnen bij het begin: Gua Sha schrapers of Gua Sha stenen zijn afkomstig uit het Oude China en worden al jaren gebruikt om de huid te masseren. Dit doe je door de Gua Sha als het ware over de huid te ‘schrapen’.  Zo wordt de huid gemasseerd en kunnen spanningen, zwellingen en ontstekingen worden verminderd.

Het effect van een Gua Sha steen is dus met name dat de huid ontspant. Heb je bijvoorbeeld last van ‘puffy’ ogen, acne of onzuiverheden? Of heb je last van hoofdpijn? Dan kan het gebruiken van een Gua Sha schraper een positief effect hebben.

Daarnaast is het effect dat de spierspanning wordt verminderd, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de lymfestroom in het gelaat wordt verbeterd.

Hierbij een lijstje van waar het regelmatig gebruiken van een Gua Sha effect op kan hebben:

 • De microcirculatie stimuleren
 • De lymfestroom verbeteren
 • De verwijdering van gifstoffen ondersteunen
 • De zuurstofvoorziening van de huid reguleren
 • Donkere kringen onder de ogen verminderen
 • Vocht afdrijven uit het gezicht
 • Rimpels en fijne lijntjes verminderen
 • De elasticiteit van de huid verbeteren
 • Spierspanning verminderen
 • De huidskleur verbeteren
 • De huid verwarmen
 • Mentale ontspanning brengen
Bekijk alle Gua Sha stenen

Hoe lang duurt het voordat je het effect van Gua Sha ziet?

Nu je weet waar het regelmatig gebruiken van een Gua Sha effect op kan hebben, is de vervolgvraag natuurlijk hoe lang het dan precies duurt voordat het effect van Gua Sha zichtbaar is.

Deze vraag is helaas niet zo gemakkelijk te beantwoorden: want wat voor de een direct werkt, werkt voor de ander pas na een tijdje.

Iedere huid is anders en hoewel het regelmatig gebruiken van een Gua Sha positief effect heeft op de huid, kan het wat langer duren voordat dit zichtbaar is. Dit is dan ook afhankelijk van diverse factoren: leeftijd, huidconditie en andere invloeden die direct effect hebben op de huid, zoals: veel/weinig slaap, gezond eten, acne of huidirritaties & o.a. stress.

Om toch enigszins een richtlijn te geven houden we aan dat het effect van Gua Sha direct voelbaar dient te zijn: door de koude steen zal je direct merken dat de huid ontspant en de huid rondom de ogen minder gezwollen zal zijn (mits je hier last van hebt).

Lees meer over de voordelen van Gua Sha

Maar wanneer is het effect van Gua Sha dan zichtbaar?

Verwacht niet meteen resultaat, maar een dagelijks ritueel in combinatie met de juiste producten kan wel degelijk rimpels tegengaan en zelfs zichtbaar verminderen. Het heeft daarnaast ook een erg ontspannend effect -mede door de masserende bewegingen en drainerende werking.

Ons advies is om de Gua Sha schraper 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Bij voorkeur in de ochtend of avond, na het reinigen van de huid.

 

Heb je met name ‘s ochtends last van gezwollen oogleden? Dan is ons advies om de Gua Sha steen ‘s ochtends te gebruiken.

Heb je te maken met spanningen & stress, bijvoorbeeld na een drukke werkdag? Dan vind je het wellicht fijner om ‘s avonds de tijd te nemen voor een Gua Sha massage.

Gua Sha before & after: wat is het verschil?

Wat is nou exact het verschil tussen before & after? Of te wel: het verschil voor & na het gebruik van een Gua Sha steen?

Voor gebruik:

 • Gezwollen oogleden of ‘puffy’ eyes
 • Stress
 • Donkere kringen rondom de ogen
 • Hoofdpijn door spanningen in het gezicht

 

Na gebruik:

 • Frisse blik
 • Minder gezwollen ogen
 • Ontspannen spieren in het gelaat
 • Vermindering van donkere kringen
 • Egale teint
 • Rimpels en fijne lijntjes verminderen
 • Verbeterde huidconditie
 • Verbeterde elasticiteit

Direct effect: de huid kan soms wat rood zijn na de massage. Dit heeft te maken met de verbeterde doorbloeding in het gezicht.

Let op: het gebruiken van een Gua Sha mag nooit als pijnlijk worden ervaren. In dit geval wordt er teveel druk uitgeoefend. Sommigen vragen zich af of Gua Sha therapie gevaarlijk is. In dit artikel vertellen we je alles over of Gua Sha therapie gevaarlijk is.

Bekijk de Gua Sha stenen

Heeft het gebruiken van Gua Sha stenen permanent effect?

Nog een veelvoorkomende vraag over het effect van Gua Sha is: heeft het gebruik van de steen een permanent effect?

Het antwoord hierop is dat een zekere lifting van het gezicht, ontzwelling en contouren zijn direct na een gua sha behandeling zichtbaar zijn. Hoe consequenter je bent met het regelmatig (2/3 keer per week) uitvoeren van een Gua Sha gezichtsmassage, hoe meer duurzame resultaten er zichtbaar zullen zijn. Hierbij geldt de kracht van herhaling: het gebruik van een Gua Sha is niet helemaal permanent, maar dat is ook niet echt wat je probeert te bereiken.

Het opnemen van het regelmatig gebruiken van de Gua Sha in jouw skincare-routine zal zorgen voor langdurig en permanent effect.

Je kunt het vergelijken met een lichaamsmassage: het effect hiervan is nagenoeg hetzelfde. Het is goed voor de huidconditie en op lange termijn zal dit effect positief zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. Echter, wanneer je net een massage hebt gehad is dit effect zichtbaarder dan wanneer je dit (zonder te herhalen) na 4 weken nogmaals doet.

 

Kortom: herhaling en regelmaat is key, wanneer het aankomt op het langdurige effect van Gua Sha!

Gua sha steen kopen

In de collectie van Never Naked vind je Gua Sha sets, bestaande uit een jaderoller & jade Gua Sha steen en een rozenkwarts roller & rozenkwarts Gua Sha steen. Perfect om cadeau te geven (aan jezelf!) en om af te wisselen in je skincare massage routine.

Ook kan je de Gua Sha stenen ‘los’ kopen in de plaats van in een set met een roller.

Bekijk alle Gua Sha stenen

Veelgestelde Gua Sha vragen

Hoe gebruik je een Gua Sha steen?

De Gua Sha is bedoeld om de huid mee te masseren en te schrapen. Zet de steen in een hoek van ongeveer 45 graden op je huid en zet lichte druk, waarna je in halen beweegt. Lees meer over hoe je een Gua Sha het beste kan gebruiken.

Is Gua Sha therapie gevaarlijk?

Sommigen vragen zich af of Gua Sha therapie of Gua Sha massage gevaarlijk is. In dit artikel vertellen we je alles over het gebruik van Gua Sha, de voordelen en geven we antwoord op de vraag of Gua Sha gevaarlijk is.

Wat zijn de voordelen van een Gua Sha steen?

Gua Sha stenen zijn dé beauty tool wanneer je de bloedsomloop in je gezicht wil verbeteren. Het regelmatig (een aantal keer per week) gebruiken van de Gua Sha stenen zorgt o.a. voor de volgende voordelen:

 1. De bloedsomloop wordt gestimuleerd
 2. Ontstekingen worden voorkomen, door het afvoeren van afvalstoffen
 3. Vochtophopingen & onzuiverheden worden afgevoerd door het masseren (en schrapen) van de huid
 4. Huidveroudering tekenen (zoals rimpels & lijntjes) worden voorkomen & verminderd
 5. Zorgt voor ontspanning van spieren in het gezicht
 6. Bevordert natuurlijke contouren in het gezicht, bijvoorbeeld voor de jukbeenderen & kaaklijn
 7. Vermindert roodheid & irritaties in het gezicht

Kortom: het gebruiken van de Gua Sha heeft een zuiverende & ontspannende werking op het gezicht. En zeg nou zelf: wanneer heb jij voor het laatst je gezicht gemasseerd? De Gua Sha helpt je hierbij!

Lees meer over de voordelen van Gua Sha stenen.

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!