Gua Sha behandeling & therapie

Wat is een Gua Sha massage of behandeling?

Gua Sha is een traditionele Chinese schraaptherapie die al eeuwenlang wordt gebruikt voor de behandeling van uiteenlopende klachten. De naam Gua Sha betekent letterlijk “schrapen van ziekten” en de therapie is gebaseerd op het geloof dat door het schrapen van de huid afvalstoffen uit het lichaam kunnen worden verwijderd en de doorstroming van bloed en energie kan worden verbeterd.

Voor wie is een Gua Sha massage geschikt?

Tegenwoordig wordt Gua Sha gebruikt als massagetherapie om vanalles te behandelen, van spierpijn en spanningshoofdpijn tot verkoudheid en griep. Gua Sha zou bijzonder effectief zijn bij de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis en astma.

Sommigen vragen zich af of Gua Sha therapie gevaarlijk is. In dit artikel vertellen we je alles over of Gua Sha behandeling gevaarlijk is.

Hoe werkt Gua Sha therapie?

Gua Sha wordt meestal gedaan met een gladde, afgeronde steen of porseleinen lepel. De therapeut smeert de huid in met olie en schraapt dan met de steen of lepel over de huid in een specifiek patroon. De therapeut gebruikt vaak beide handen om het behandelde gebied te masseren. Nu kun met de Gua Sha stenen van Never Naked, ook thuis aan de slag. Lees meer over hoe je een Gua Sha gebruikt, om jezelf te verwennen met een heerlijke Gua Sha massage!

Hoe gebruik je Gua Sha?

Wat zijn de voordelen van Gua Sha behandeling?

Voordelen van Gua Sha massages zijn:
Er zijn veel potentiële voordelen van Gua Sha, waaronder
– Verlichting van spierpijn en spanningshoofdpijn
– Verminderde ontstekingen
– Verbeterde circulatie
– Verbeterde lymfedrainage
– Verlichting van verkoudheid en griep symptomen
– Minder stress en angst
– Verbeterde slaapkwaliteit
– Versterkt immuunsysteem
– Meer energie

Lees meer over de voordelen van Gua Sha

Gua Sha therapie

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om stress, spanningshoofdpijn of spierpijn te verlichten, overweeg dan om Gua Sha therapie te proberen. Gua Sha heeft een lange gebruiksgeschiedenis in de Traditionele Chinese Geneeskunde en biedt een verscheidenheid aan potentiële voordelen voor de gezondheid. Praat met een arts of zorgverlener voordat je een nieuwe therapie of behandeling probeert, maar als je op zoek bent naar een alternatief voor de westerse geneeskunde, dan is Gua Sha misschien iets voor jou!

Bekijk alle Gua Sha stenen

Veelgestelde Gua Sha vragen

Hoe gebruik je een Gua Sha steen?

De Gua Sha is bedoeld om de huid mee te masseren en te schrapen. Zet de steen in een hoek van ongeveer 45 graden op je huid en zet lichte druk, waarna je in halen beweegt. Lees meer over hoe je een Gua Sha het beste kan gebruiken.

Is Gua Sha therapie gevaarlijk?

Sommigen vragen zich af of Gua Sha therapie of Gua Sha massage gevaarlijk is. In dit artikel vertellen we je alles over het gebruik van Gua Sha, de voordelen en geven we antwoord op de vraag of Gua Sha gevaarlijk is.

Wat zijn de voordelen van een Gua Sha steen?

Gua Sha stenen zijn dé beauty tool wanneer je de bloedsomloop in je gezicht wil verbeteren. Het regelmatig (een aantal keer per week) gebruiken van de Gua Sha stenen zorgt o.a. voor de volgende voordelen:

  1. De bloedsomloop wordt gestimuleerd
  2. Ontstekingen worden voorkomen, door het afvoeren van afvalstoffen
  3. Vochtophopingen & onzuiverheden worden afgevoerd door het masseren (en schrapen) van de huid
  4. Huidveroudering tekenen (zoals rimpels & lijntjes) worden voorkomen & verminderd
  5. Zorgt voor ontspanning van spieren in het gezicht
  6. Bevordert natuurlijke contouren in het gezicht, bijvoorbeeld voor de jukbeenderen & kaaklijn
  7. Vermindert roodheid & irritaties in het gezicht

Kortom: het gebruiken van de Gua Sha heeft een zuiverende & ontspannende werking op het gezicht. En zeg nou zelf: wanneer heb jij voor het laatst je gezicht gemasseerd? De Gua Sha helpt je hierbij!

Lees meer over de voordelen van Gua Sha stenen.