Welke skincare past bij mij?

Hoe kies je de juiste huidverzorging voor jouw huidtype?

Met zoveel huidverzorgingsproducten op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt zijn. Een veelgestelde vraag is dan ook: ‘Welke skincare past bij mij?’. Heb je een schuimende reiniger of een gelreiniger nodig? Een toner of een serum? Het is genoeg om je hoofd op hol te brengen! Gelukkig zijn wij er om je te helpen. In deze blogpost nemen we de vier basishuidtypes met je door en geven we je wat tips om de juiste huidverzorgingsproducten voor jouw specifieke huidtype te kiezen. Lees verder voor meer informatie.

Normale huid

Een normale huid is evenwichtig, zonder extreme gevoeligheden of vettigheid. Als je een normale huid hebt, gefeliciteerd! Je hebt het vrij gemakkelijk als het gaat om het kiezen van huidverzorgingsproducten. Zowat elk product op de markt zal voor je werken, zolang het zacht is en geen parfum bevat.

Droge huid

Een droge huid wordt gekenmerkt door trekkerigheid, schilferigheid en gevoeligheid. Als je een droge huid hebt, moet je op zoek gaan naar huidverzorgingsproducten die hydraterend en voedend zijn. Vermijd alles wat alcohol bevat, want dat droogt je huid alleen maar verder uit. Kies in plaats daarvan voor producten met ingrediënten als hyaluronzuur en glycerine.

Vette huid

Een vette huid wordt gekenmerkt door vergrote poriën, glans en af en toe een puistje. Als je een vette huid hebt, zul je op zoek willen gaan naar samentrekkende huidverzorgingsproducten die de olieproductie verminderen en je poriën vrij houden. Vermijd alles wat te zwaar of vettig is, want dat maakt je vette huid alleen maar erger. Zoek naar producten die salicylzuur of benzoylperoxide bevatten. Lees meer over skincare routines!

Skincare routine stappenplan

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid wordt gekenmerkt door droogte op sommige plekken (meestal de wangen) en vettigheid op andere plekken (meestal de T-zone). Als je een gecombineerde huid hebt, zul je op zoek willen gaan naar huidverzorgingsproducten die beide problemen aanpakken. Bijvoorbeeld, een schuimende reiniger gevolgd door een hydraterende vochtinbrengende crème zou goed moeten werken! Vermijd alles wat te hard of te droog is, want dat zal je toch al gevoelige huid alleen maar verergeren.

Lees meer over een droge huid

Zorg voor een goede skincare routine, die past bij jouw huid

Of je nou een normale, droge, vette of gecombineerde huid hebt: een skincare routine is onmisbaar. In dit blogartikel leggen we je dan ook graag meer uit over hoe een goede skincare routine eruit ziet. Wat ons betreft is een goede gezichtsmassage dan ook onmisbaar in iedere routine, ongeacht jouw type huid.

Middels een gezichtsmassage zorg je ervoor dat de huid & de spieren in het gezicht ontspannen. Want zeg nou zelf: waarom zou je wel een lichaamsmassage nemen, maar je gezicht achterwege laten? Precies! Een gezichtsmassage met een gezichtsroller of Gua Sha kan iedereen wel gebruiken.

Lees meer over hoe je een gezichtsroller gebruikt of hoe je een Gua Sha steen het beste kan gebruiken en maak hieronder vast kennis met onze bestellers!

Gua Sha steen gebruiken

Conclusie: welke huidverzorging past bij mij?

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten voor jouw specifieke huidtype. Als je ooit twijfelt over welk product je moet kiezen, neem dan contact met ons op via een van onze social kanalen of via info@nevernaked.nl, we helpen je graag!

Veelgestelde huidverzorging vragen

Hoe krijg je donkere kringen onder je ogen weg?

Word je ‘s ochtends wakker met gezwollen, donkere kringen onder je ogen? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van dit cosmetische probleem. Maar wat is precies de oorzaak? En nog belangrijker, wat kan je eraan doen? Lees meer over de oorzaak van donkere kringen & wallen onder de ogen en wat je hier het beste tegen kunt doen.

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Een van de meest gestelde vragen rondom gezichtsrollers & Gua Sha stenen is: ‘Hoe gebruik je een gezichtsroller?’. Je hebt ‘m aangeschaft, of hij staat al langer op je wish list, maar wat doe je nou precies met zo’n beauty tool? Wij leggen het graag stapsgewijs aan je uit. Lees alles over hoe je een gezichtsroller gebruikt!

Wat is het effect van gezichtsrollers?

Gezichtsrollers zoals de bekende Rozenkwarts faceroller of de Gua Sha Jade steen zijn tools die je kan gebruiken om de spieren in het gezicht te laten ontspannen. En dat niet alleen, het zorgt tevens voor het verbeteren van de conditie van de huid, het afvoeren van vocht en afvalstoffen & zorgt voor een jeugdige glow.

Maar wat zijn naast de voordelen van gezichtsrollers, nou de effecten hiervan? Werkt het echt? En wat zie je dan als faceroller before & after? Hierop is helaas niet 1 antwoord mogelijk. Of een gezichtsroller of massagetool effect heeft op jouw huidconditie, hangt af van verschillende factoren, zoals:

  1. Hoe lang en hoe vaak je de gezichtsroller gebruikt (let op: oefen niet teveel druk uit, het moet ontspannend werken!)
  2. Of je de roller op de juiste manier gebruikt (lees meer over hoe je een gezichtsroller dient te gebruiken)
  3. Hoe jouw huidconditie is: heb je bijvoorbeeld veel of weinig rimpels & huidverouderingstekenen? Heb je last van donkere kringen, of helemaal niet?
  4. Ieder mens & iedere huid is anders: daar waar de een na een keer rollen al een verbetering ziet, duurt het bij de ander langer of is het resultaat minimaal zichtbaar.

Lees meer over het effect van gezichtsrollers.

Wat is een goede skincare routine?

De basis van elke stralende en verzorgde huid is een goede skincare routine! In dit artikel lees je meer over gezichtsverzorging stappen & nemen wij je mee in de wondere wereld van reinigen, verzorgen en het exfoliëren en beschermen van de huid. Stap voor stap, zodat je een echte skincare goeroe wordt! Geen enkele foundation of concealer kan op tegen een stralende natuurlijke huid. Lees meer over een goede skincare routine!

Wat te doen bij een droge huid in de winter?

1. Gebruik ‘s nachts een luchtbevochtiger in je slaapkamer om vocht aan de lucht toe te voegen
2. Drink de hele dag door veel water om van binnenuit gehydrateerd te blijven
3. Breng onmiddellijk na het douchen of baden een dikke, romige vochtinbrengende crème aan op uw huid
4. Exfolieer één of twee keer per week met een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen
5. Bescherm uw huid tegen de kou door u in lagen te kleden en buiten een sjaal of muts te dragen
6. Vermijd hete douches en baden, die de natuurlijke oliën van uw huid kunnen verwijderen

 

Lees meer over het voorkomen van een droge huid in de winter!

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!