Jade steen vs. rozenkwarts gezichtsrollers

Jade steen vs rozenkwarts gezichtsrollers: wat is het verschil?

Jade steen & rozenkwarts zijn edelstenen die gebruikt worden om gezichtsrollers & Gua sha stenen van te maken. Het gebruiken van jade stenen voor beauty rituelen komt oorspronkelijk uit China waar jade al vanaf oudsher werd gebruikt om de huid te masseren. Inmiddels bestaat het gezichtsroller aanbod uit diverse gezichtsrollers, waaronder: edelsteen gezichtsrollers, massage rollers, Germanium- & micro needling rollers. Toch blijven de jade steen & rozenkwarts gezichtsrollers favoriet. In dit artikel leggen we je uit wat precies het verschil is tussen deze twee rollers.

Het verschil tussen jade & rozenkwarts kristal: groen vs. roze

Een van de verschillen waaraan je vaak een jade gezichtsroller kan onderscheiden van een rozenkwarts gezichtsroller is de kleur. jade kenmerkt zich door een (mint)groene kleur, maar is ook verkrijgbaar in paars, wit & zwart. De bekende jade steen roller is vaak groen, maar dit hoeft dus niet zo te zijn. 

Rozenkwarts is een steen die vaak lichtroze van kleur is. Deze steen behoort tot de kwarts-familie en heeft een transparante gloed. Naast de lichtroze variant vind je rozenkwarts rollers ook in een witte transparante kleur of een roodachtige kleur. De meest bekende rozenkwarts gezichtsrollers zijn lichtroze!

Hardheid van jade & rozenkwarts stenen

Een voorbeeld hiervan is de hardheid van de steen. Beide materialen worden traditioneel gesneden, bewerkt en gevormd tot ronde stenen die de basis vormen voor de gezichtsrollers. Rozenkwarts is in vergelijking tot de jade steen een harder en brosser kristal. Vaak is het zo dat daarom rozenkwarts rollers ook duurder zijn in aanschaf dan de jade steen gezichtsrollers.

Spirituele betekenis van jade steen vs. rozenkwarts rollers

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. Het helpt beschermen tegen o.a. ziekte & pech en stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid. De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie. Daarnaast werk jade steen fysiek zuiverend en ontgiftend. Heb je last van onzuiverheden? Dan is een van de jade steen gezichtsrollers de juiste roller voor jou! Meer weten? Lees hier hoe je een Jade roller gebruikt.

Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend. Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die wel wat (self)love verdient? Dan is rozenkwarts de perfecte steen om hem of haar te geven.

Gebruik van de jade steen vs de rozenkwarts roller

Hoewel de jade steen rollers en de rozenkwarts rollers verschillen qua kleur & materiaal, verschillen deze nauwelijks in werking. Beide rollers zijn geschikt om te gebruiken bij de vermoeide huid & tekenen als wallen, gezwollen oogleden en donkere kringen. Maar ook bij vochtophopingen en tekenen van huidveroudering, of gewoon voor extra ontspanning zijn beide rollers effectief. 

Zowel rozenkwarts rollers als jade rollers zorgen voor een toename van bloedcirculatie in het gezicht, het afvoeren van vocht (lymfedrainage) en het verbeteren van de elasticiteit van de huid. 

Hoe gebruik je een jade roller?

Rozenkwarts of jade: wat zijn de belangrijkste verschillen?

De belangrijkste verschillen tussen jade steen en rozenkwarts gezichtsrollers zijn dus met name de kleur & de (spirituele) werking van de stenen. 

De werking van beide rollers is nagenoeg hetzelfde. Twijfel je nog tussen deze rollers? 

Maak dan je keuze op basis van welke steen het beste bij je past: 

 

Ga voor de jade steen roller wanneer je een steen wilt die staat voor een kalmerende werking en die helpt tegen een onzuivere huid. Bekijk alle jade steen gezichtsrollers!

 

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand (of jezelf) die wel extra liefde & me-time kan gebruiken? Kies dan voor een van de rozenkwarts rollers. Bekijk alle rozenkwarts gezichtsrollers

 

Heb je een rozenkwarts of jade steen roller aangeschaft? Lees dan meer over hoe je gezichtsrollers het beste kan gebruiken. 

Lees meer over hoe je een gezichtsroller het beste kan gebruiken

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent gezichtsrollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!