De voordelen en nadelen van gezichtsrollers

Voordelen facerollers

Dat gezichtsrollers onmisbaar zijn in je beauty routine weten we al langer. De gezichtsrollers variëren van de bekende edelsteen rollers tot 3D massage rollers & germanium gezichtsrollers, die bedekt zijn met allemaal kleine steentjes. Wat de verschillende rollers gemeen hebben is dat ze een echte eyecatcher zijn in je badkamer. Maar wat nou precies de voordelen van het rollen met een gezichtsroller? In dit artikel lees je meer over alle voor- en nadelen van gezichtsrollers. 

Voordelen van het gebruiken van gezichtsrollers

Gezichtsrollers verminderen spanning in het gezicht – de gezichtsrollers werken als een massage tool voor het gezicht en/of lichaam. Heb je last van spanning in de kaak, of bij de slapen? Dan kunnen facerollers helpen bij het ontspannen van de spieren in het gezicht. 

Huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen in de huid – gebruik de gezichtsrollers op een gereinigd gezicht met een olie, serum of crème & masseer dit vervolgens in de huid met de gezichtsroller. 

Verminderen van huidveroudering tekenen – door de huid te masseren wordt er meer collageen aangemaakt. Dit is een stofje wat zorgt voor het voorkomen en verminderen van huidveroudering tekenen zoals: rimpels, lijntjes en donkere kringen rondom de ogen. No botox needed!

Verbeteren van bloedcirculatie – massages zorgen voor het verbeteren van de bloedcirculatie in de huid. Dat geldt ook voor een gezichtsmassage met een faceroller. Er zal meer bloed naar het gezicht toegevoerd worden, wat zorgt voor een stralende en stevige huid. Hello glowy skin!

Verminderen van oneffenheden – oneffenheden zoals puistjes, acne, verstopte poriën of mee-eters kunnen verminderd worden door het gebruiken van gezichtsrollers. Door het rollen van de huid worden afvalstoffen afgevoerd, waardoor oneffenheden verminderd kunnen worden. 

Verminderen van vochtophopingen, lymfedrainage & wallen – heb je last van vochtophopingen of gezwollen oogleden? Leg de gezichtsroller maximaal 10 minuten van te voren even in de koelkast voor een koele ontspannende gezichtsmassage. De roller zorgt ervoor dat overbodige lymfevocht wordt afgevoerd. Dit wordt ook wel lymfedrainage genoemd. 

Versnelt de genezing – heb je last van acne, eczeem of kleine littekentjes in je gezicht? Dan wordt het ook aangeraden om een gezichtsroller te gebruiken. De rollende bewegingen bevorderen het genezingsproces, waardoor de littekens verkleinen en minder zichtbaar worden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar gezichtsrollers? Bekijk dan het gehele aanbod van verschillende soorten gezichtsrollers

Bekijk alle gezichtsrollers

Gezichtsroller voordelen look & feel

Naast de voordelen van facerollers voor de huid is een gezichtsroller ook een echte eyecatcher in de badkamer. De gezichtsrollers zijn verpakt in een bijpassend satijnen zakje waarin de rollers opgeborgen kunnen worden. Ook de rollers zelf hebben stuk voor stuk een luxueuze uitstraling, of je nou kiest voor een rozenkwarts faceroller, een guasha steen of een germanium dermaroller

Nadelen gezichtsrollers

Naast de vele voordelen van het gebruiken van gezichtsrollers zit er ook een nadeel aan het gebruiken van deze beautytools. Indien er teveel druk wordt uitgeoefend op de huid kan de huid opzwellen. Belangrijk is dus om nooit meer druk uit te voeren op de huid dan goed voelt. Gebruik je de gezichtsroller voor het eerst? Begin dan met een zachte ontspannende gezichtsmassage om te kijken hoe jouw huid hierop reageert.

Heb je een gezichtsroller aangeschaft? Lees dan meer over hoe je gezichtsrollers het beste kan gebruiken!

Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Never Naked Newsletter

Blijf op de hoogte van de laatste tips & tricks omtrent facerollers, acties & nieuwe producten en schrijf je in voor de Never Naked nieuwsbrief. We can't wait to meet you!